Revolution Slider Error: Slider with alias Construction-02 not found.
Maybe you mean: 'about-us-page-1-animated' or 'about-us-page-2-animated' or 'contact-us-01-animated' or 'interior-sparta-animated' or 'NASLOVNA-1' or 'SIMPLE PROJECT'

01

Geodetske usluge

Geodezija je nauka koja se bavi problematikom mjerenja zemljišta u naučne i praktične svrhe. Dio geodezije koji se bavi djelatnošću u naučne svrhe naziva se viša geodezija i zasniva se na zakonima matematike, fizike, astronomije i računa izravnanja. Dio geodezije koja se bavi detaljnim premjerom zemljišta u svrhu izrade planova i karata je niža geodezija.

Usluge geodetske struke su nezamjenljive prilikom projektovanja, izgradnje i održavanja građevinskih objekata. Pored navedenog, geodetska struka je osnov za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa.

02

Geografski Informacioni Sistemi

Geografski informacioni sistem je okvir u kojem se vrši prikupljanje, obrada i analiza prostornih podataka. GIS je ukorijenjen u prostoru (geografiji) i pri tome integriše mnoge tipove podataka. Nad prostornim podacima vrši se prostorna analiza, te se informacije organizuju u pregledne slojeve i prikazuju u obliku mapa i 3D scena. Sa ovim jedinstvenim mogućnostima GIS obezbijeđuje detaljan uvid i pregled podataka, kao što su obrasci, odnosi i situacije – omogućavajući korisniku GIS-a donošenje boljih odluka.

03

Kartografija

Karta je umanjena, pojednostavljena i objašnjena slika čitave Zemaljske kugle, ili nekog njenog dijela u ravnini (Frankić, 2010). Kartografija, umjetnost i nauka prezentacije geografskog područja uobičajeno u ravnini (projekciji).

Pored geodetskih usluga GeoGIS studio vrši izradu kartografskih proizvoda. Možemo Vam kreirati kartu ili mapu bilo kojeg područja.   

Naše usluge

Zašto raditi sa nama

Tražite partnera za Vaš naredni projekat?

testimonial-team (Demo)
Félix Faure, 1890
Budžetski izvjestioc

Izgradnja 32 000 km francuskih željeznica koštala nekoliko stotina miliona franaka manje da je na vrijeme bila razvijena mreža generalnog nivelman.

testimonial-team (Demo)
Krešimir Frankić
Prof. Dr.

Fizička mjerenja su glavni izvor informacija u svim granama nauke, ali za geodetsku profesiju ona predstavljaju bit njene egzistencije. Sve geodetske aktivnosti baziraju se na…

Novosti